Werking waterontharder

Veel huishoudens hebben last van kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium en magnesium zich met elkaar verbinden. Hoe meer calcium en magnesium er in het water zit, hoe sneller de kalkaanslag zich vormt in je sanitair. Wanneer er relatief veel calcium en magnesium in het water zit, spreken we van 'hard water'. Een waterontharder kan hierin een oplossing bieden. Maar hoe werkt de AquaMag waterontharder precies?

Magneten en mineralen

Zoals aangegeven ontstaat kalk wanneer calcium en magnesium mineralen zich met elkaar binden. Om kalkaanslag te voorkomen, moet er dus voorkomen worden dat deze mineralen zich binden met elkaar. Een magnetisch veld biedt hierin de oplossing. Wanneer calcium en magnesium mineralen worden blootgesteld aan een magnetisch veld, wordt de moleculaire structuur dusdanig veranderd dat deze zich niet meer met elkaar verbinden. Als gevolg hiervan neemt de kalkaanslag af.

werking aquamag waterontharder magneet

AquaMag waterontharder

Met een enorme kracht van maar liefst 3.500 gauss creëert de waterontharder van AquaMag een magnetisch veld dat sterk genoeg is om de calcium en magnesium moleculen niet te laten binden. De waterontharder wordt na de watermeter, vóór de splitsingen geplaatst. Zo blijft je hele woning kalkvrij en geniet je in elke ruimte van zuiver water.

Gezond drinkwater

Hoewel kalkaanslag erg vervelend is, zitten er wel voordelen aan calcium en magnesium in drinkwater. Deze mineralen zijn namelijk noodzakelijk voor de mens. Ze zorgen voor sterke botten, een beter werkend verteringssysteem en het helpt zelf tegen hart- en vaatziekten. Een magnetische waterontharder haalt deze mineralen niet uit het water, maar zorgt er enkel voor dat deze geen kalkaanslag veroorzaken. Zo kun je blijven genieten van alle gezondheidsvoordelen van calcium en magnesium.